Menü Bezárás

Bemutatkozás

Alapítványunk alapítója Barta József, Szabó-Barta Melinda és Dr. Barta Anita. Mindannyian a saját családi vállalkozásukban a Barta Cégcsoportban tevékenykednek a mindennapok során. A kuratórium elnöke Dr. Barta Anita, további tagjai Kiss Renáta, és Sára Judit. A tagok mindannyian a Barta Cégcsoport különböző cégeiben dolgoznak. A Cégcsoportban többféle tevékenységű társaság is megtalálható, többek között Suzuki Márkakereskedés, könyvelőiroda, ingatlan bérbeadás, gépjármű bérbeadás, vendéglátás. A 2020-as évben a Barta Autó 2000 Kft az „Év Családbarát Vállalat” fődíját nyerte el, 2021-ben pedig az „Év Széchenyi Vállalkozása” fődíjat tudhatta magáénak. Dr.Barta Anita megálmodta és megvalósította, a „mindenmentes” kávézóját Cafe Spirit néven Siófokon. A Széchenyi Díj elnyerése után szoros együttműködés alakult ki a gróf Széchenyi Család Alapítványával. 2021 év végén egy sikeres közös rendezvény után, döntöttünk úgy, hogy ezt a segítő tevékenységet folytatni szeretnénk a jövőben is. A rendezvény célja a siófoki ételintoleranciás és ételallergiás gyermekeknek jutatott ételcsomag volt, melyhez a siófoki Polgármester Úr is támogató kezet nyújtott. A tagok között ketten maguk is érintettek az ételintoleranciában és ételallergiában, ezért is érzik szívügyüknek a támogatást és segítségnyújtást. A „mentes” élelmiszer árak nagyon magasak, megpróbáltatás elé állítják a szülőket és a családokat anyagilag. Az ételintolerancia és ételallergia többféle betegség tünetegyüttesei, amit néhány kivételt eltekintve csak allergén alkotóelemeknek a nélkülözésével lehet kezelni. Az élelmiszer a gyógyszer, mely segítségével a szervezet öngyógyító képessége felerősödik, a tünetek tompulnak.

Alapítványunk elhivatott az egészséges táplálkozás és annak fenntarthatóságának ügye iránt. Hisszük azt, hogy a gyermekkorban elkezdett helyes táplálkozás befolyásolja a későbbi életünket, akár az elhízást vagy a cukorbetegséget említjük.

A Kormány törvénymódosításának érdekében, a szakminisztériumok bevonásával lobbizunk a mentes termékek általános forgalmi adójának csökkentéséért. Ezen élelmiszerek áfájának csökkenése, forgalomnövekedő hatással bír, továbbá a gyógyászati oldalon nyújtott állami támogatások csökkenését eredményezheti, azáltal, hogy a mentes táplálkozás alkalmazásával megszűnnek az ehhez társult betegségek tünetei.

További célkitűzésünk, olyan propaganda tevékenység folytatása, amely során a lakosság felvilágosításának hatékonyságát növelnénk, hogy ezen ételintoleranciák és ételallergiák tüneteit felismerjék.

Az Alapítvány célja elsősorban ezen gyermekeknek, családoknak nyújtott élelmiszerek, illetve anyagi források gyűjtése, a lehető legtöbb Támogató megnyerése és forráslehetőség felkutatása a cél érdekében. Tevékenységünket az egész országra kiterjesztjük, segítséget nyújtunk ott, ahol a legnagyobb szükség van ránk.

Mottónk: „Élj mentesen, teljesen!”

Siófok, 2022. január 5.

Dr. Barta Anita
Alapító tag
Kuratóriumi elnök
Barta József
Alapító tag
Szabó-Barta Melinda
Alapító tag
Sára Judit
Kuratóriumi tag
Kiss Renáta
Kuratóriumi tag